úterý 4. února 2014

Recenze micelární vody od L´oréalu/ L'oréal 3in1 Purifying Micelar Solution

Krásné úterní odpoledne všem :) Dnes se podrobněji podíváme na zoubek micelární vodě z drogérie od L´oréalu, která cenově vyjde +- na 120 Kč za 200 ml produktu. 

Nejprve začneme tím, co to vlastně pojem micelární voda, donedávna k sehnání hlavně v lékárnách, znamená a k čemu slouží. Název pochází ze slova "micel", což jsou aktivní částice, které na sebe přitahují nečistoty a mastnotu a tak je perfektně odlíčí z pokožky. Micelární voda je vhodná i pro citlivou pleť a může se použít nejen na pleť, ale i na oči a rty. Nezvykem, pro ty, kteří se s těmito vodami ještě nesetkali může být fakt, že po odlíčení se pleť již neoplachuje a i díky tomu se pleť tolik nevysušuje.


Doposud jsem vyzkoušela "micelárky" od Vichy, Avene a Biodermy a musím přiznat, že ačkoliv se ceny jednotlivých značek mohou výrazně lišit, snad kromě jemné vůně jednotlivých zástupců značek se jedná o stejné produkty, které poslouží téměř identicky. Dnes recenzovaná voda o L´oréalu vychází cenově nejlépe, ale pokud narazíte například na výhodné velké balení micelární vody od Biodermy, ceny pak vychází skoro stejně.


Tento zázrak by měl pleť perfektně odlíčit a tonizovat v jednom kroku. Já ale ten pocit 100% čistoty po jejím použití nemám, tak ji používám na "dolíčení" a zbavení přebytečné mastnoty po řádném odlíčení olivovým či kokosovým olejem. Poté už tedy pleť neoplachuji. Někomu může vadit jemně ulepený film, který na pleti nechává, takže spoustu lidí ji z tohoto důvodu ještě oplachuje. Jediný důležitý nedostatek, který bych konkrétně L´oréalu vytkla je balení, které není vůbec dobře vymyšlené, protože voda vytéká při pokusu o nanesení na tampon všude možně, což samozřejmě vede k plýtvání a rychlému ubývání produktu, za který si platíte. Já jsem to vyřešila tak, že si micelárku přelévám do skleněné lahvičky s rozprašovačem. 


Mým tipem na závěr je instantní čištění štětců micelární vodou. Přímo na štětinky nastříkám maličko vody, vytřu do papírového ubrousku a čistý štětec je ihned znovu použitelný. :) 


+

rychlost odlíčení
cena 
vhodné i pro velmi citlivou pleť i oči, které vůbec nedráždí
jednoduché složení
bez parfemace
hypoalergenní
neobsahuje parabeny ani alkohol
-
nepraktické balení
někomu může vadit ulepený pocit po odlíčení











Žádné komentáře:

Okomentovat